Изяви - 2021 г.

 

НЯМА НИЩО СТРАШНО И ОПАСНО, КОГАТО С ПРАВИЛА СИ НАЯСНО

 Децата от всички сгради на ДГ „Свобода” гр. Ямбол се включиха с различни инициативи и послания под наслов “Лесно е да спасиш живот. Просто спазвай правилата” във връзка с кампанията Европейски ден без загинали на пътя на 21.09.21г.

Креативните малчугани и техните учители изработиха светофари, разглеждаха книжки със ситуации по безопасност на движението, изгледаха презентации по темата, показаха в реална пътна среда знания за безопасно пресичане на улично платно. Участваха в познавателни игри: “Знаците говорят”, подвижни игри “автомобили” “светлините на светофара”; направиха изложба от рисунки “Пресичам по правилата” и др.

Нека не забравяме, че безопасността на пътя е отговорност на всички! Нека бъдем толерантни, да не застрашаваме живота и здравето на участниците в движението! Нека на този ден да призовем водачите на МПС, в памет на загиналите, да бъдат отговорни и спазват правилата на движение, с цел предотвратяване нещастията по пътищата на България!

View the embedded image gallery online at:
https://dgsvoboda.net/izyavi#sigFreeId30b07c3de5

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ПРОЕКТ ПУДООС „ Да творим сред природата “

           Природата е тази, която ни дарява със спокойствие и ни кара да я обикнем. Едва когато човек успее да вникне в същността на нещата, чак тогава той може да почувства истински силата на природата, да проникне и да види нейното разнообразие.   Човекът има възможност, знания и сили да си взаимодейства с нея. Търсейки да извлече всичко хубаво, той неусетно я унищожава.

Екипът на детска градина „Свобода”, децата и техните родители участваха в проект ПУДООС , мотивирани и обединени около реализирането на посочените цели и задачи чрез подходящи дейности.

 Всички заедно ще направим така, че децата да живеят в среда, създаваща предпоставки за въвеждане на добри практики, които да повишат екологичната култура на децата. Създаването на подходяща образователно - възпитателна среда за формиране на  позитивна нагласа към природата, еко -практиките на открито, пленера за детска рисунка и залесяване на двора с помощта на родителите  ще възпитават децата в любов към природата и природосъобразен начин на живот.

Планираните конкретни дейности по проекта ще повишиха екологичната култура на децата , а създадените кътове за игра и обучение се превърнаха в любимо място за опити и наблюдения, за развиване и обогатяване на знанията на децата за природата, по време на целият им престой в детската градина.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------